spot_img

Çekül Bilgi Ağacı’nın Doğal Ve Kültürel Miras Öğretmen Eğitim Programları Başlıyor

ÇEKÜL Bilgi Ağacı’nın doğal ve kültürel miras eğitimlerinin yeni eğitim öğretim yılında 200 öğretmene ulaşması hedefleniyor.

Eylül ayında yapılacak 2 farklı öğretmen eğitimi ücretsiz olarak düzenlenecek. ‘Sivil Düşün’ hibe programı kapsamında tasarımları yenilenen  “Kentimin Öyküsü” ve “Ağaçların Diliyle Kentim” eğitim programlarının kılavuzları dijital olarak öğretmenlerle paylaşılacak. 

ÇEKÜL Vakfı 1990 yılından bu yana, çocuk ve gençlerde kültürel ve doğal mirasın korunması bilincinin gelişmesi için eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Vakfın eğitim uzmanları tarafından düzenli olarak güncellenen eğitim içerikleri, eğitimde fırsat eşitliği gözetilerek, devlet okullarındaki öğretmen ve öğrencilere ücretsiz ulaştırılıyor. Öğretmenler için hazırlanan “Kentimin Öyküsü” ve “Ağaçların Diliyle Kentim” eğitim programıyla geçen yıl 16 kentten 100öğretmene ulaşan ÇEKÜL Vakfı, bu yıl Sivil Düşün’den aldığı hibeyle eğitim kılavuzlarını güncelledi. ÇEKÜL Bilgi Ağacı, yapacağı öğretmen eğitimleriyle 200 öğretmene ulaşmayı hedefliyor. İlkokul öğretmenlerine açık olan başvurular23 Eylül’e kadar devam edecek.     

ÇEKÜL Bilgi Ağacı çatısı altında, farklı öğrenme biçimleri ve çoklu zekâ kuramını temel alarak geliştirilen öğretmen kılavuzları, Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırlandı. Her iki eğitim için de yapılacak olan Öğretmen Eğitiminin ardından, eğitim kılavuzları dijital olarak öğretmenlerle paylaşılacak. 4 ana başlık ve sınıf içi-sınıf dışı toplam 20 etkinlikten oluşan kılavuzlar, bir eğitim öğretim yılı boyunca uygulanacak şekilde plandı. Öğretmenlere rehberlik edecek yazılı, görsel ve sesli kaynakları buluşturan kılavuzlarda, uygulama öncesinden bitimine kadar her adım detaylarıyla anlatılıyor. 

Sivil Düşün hibe programıyla, 4 eğitim öğretim döneminde toplam 600 öğretmen ve 12 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Yorumlarınız

spot_img

Diğer Başlıklarımız

spot_img

Haber Başlıklarımız