spot_img

Sabancı Üniversitesi Akademik Yılı Pankaj Mishra ile Açtı

Üniversiteler 2020-2021 akademik eğitim öğretim yıl açılış törenlerine başladı. İstanbul’da 20 yıldır eğitim veren bir vakıf üniversitesi, pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirdiği akademik yıl açılış törenini ünlü yazar Pankaj Mishra ile gerçekleşti

Pandemi önlemleri kapsamında online düzenlenen Sabancı Üniversitesi 2020-2021 akademik açılış törenine, ‘Öfke Çağı (Age of Anger: A History of the Present)’ kitabının yazarı dünyaca ünlü fikir adamı Pankaj Mishra onur konuğu olarak katıldı. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın katıldığı tören, üniversitenin rektörü Yusuf Leblebici, rektör yardımcısı ve İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Fuat Keyman ve Stiftung Mercator Direktörü Michael Schwarz’ın açış konuşmalarıyla başladı.

‘Online Eğitimi Başarıyla Tamamladık’

Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Sabancı Üniversitesi olarak 2020-2021 akademik yılımızın açılışı ve güz dönemimizin başlangıcı için sıra dışı koşullar altında bir araya geliyoruz. Üniversitemiz geçtiğimiz bahar ve yaz dönemini tümüyle online eğitim modeliyle başarıyla tamamladı. Öğrencilerimizin, akademik kadromuzun ve çalışanlarımızın sağlık ve güvenliği için yeni güz dönemine de online eğitimle başlıyoruz. Bu dönem, bizlere belirsizlikler karşısında dayanışma ve karşılıklı güvenin önemini hatırlattı. Okulumuzun felsefesi olan ‘birlikte yaratmak ve geliştirmek’ ilkesi hiç bu kadar anlamlı olmamıştı. İçerisinde bulunduğumuz dönemde neredeyse tüm Batı ülkelerinde halk arasında korku, hoşnutsuzluk ve kızgınlığın hakim olduğunu gözlemliyoruz. Kovid-19 krizi, dünyanın en zengin ülkelerinde dahi bazı rahatsız edici sorunların büyümesine neden oluyor. Bugünkü onur konuğumuz Pankaj Mishra, tarihin yanı sıra güncel olaylara da getirdiği yeni bakış açısıyla bu sorunlardan bazılarını ele alıyor ve bu kaotik zamanda dünyayı nasıl yorumladığımıza dair yeni bir perspektif sunuyor.”

Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Fuat Keyman ise, “İstanbul Politikalar Merkezi’ni kurarken analiz odaklı, yenilikçi ve yaratıcı politika önerilerinde bulunan küresel bir yapı olma hedefimiz vardı. Bugün geldiğimiz noktada elde ettiğimiz akademik başarılarımızın takım çalışması ve yaratıcılıkla buluşması bizleri çok mutlu ettiği gibi gelecek çalışmalarımızla ilgili de umut veriyor. İPM, kurulduğu günden bu yana, dünyanın pek çok noktasında 3 binden fazla akademik etkinliğe imza attı. Sabancı Üniversitesi ve Stiftung Mercator işbirliğiyle hayata geçirilen ve 9’uncu dönemine başlayan Mercator-İPM Araştırma Programı ile İPM, bugüne kadar İstanbul’da 54 araştırmacı ve 18 kıdemli araştırmacıyı ağırladı. Paylaşımcı ve üretken atmosfer oluşturma hedefimize ulaşmak için 30’dan fazla ulusal ve uluslararası enstitü ile işbirliği yaptı. Bu çalışmaların her birinin İPM için olduğu kadar uluslararası akademi dünyası için de çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Bu çalışmalarımızı pandemi sebebiyle şartlar ne kadar zorlayıcı olsa da hayata geçirmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin, araştırmacılarımızın her zaman yanında olacak; bu dönemi birlikte akademik başarı hedeflerimizden taviz vermeden en verimli şekilde tamamlayacağız” dedi.

Yorumlarınız

spot_img

Diğer Başlıklarımız

spot_img

Haber Başlıklarımız